BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, June 12, 2009

KE REDANG KITA HUHU...

huhuhu ke redang kita...lama x update lg blog haku ni..kali ni haku nak citer pasal cuti2 malaysia ke pulau redang..huhuhu best wooooooo.yg x pergi 2 tgk je laa ek ekekeke...yg g sunway lagoon 2 pun tgk gak ek wakakakaka...



kameraman

terrorist

mok
dlm bas

intan & fira
kami bertolak dr kl jam 10.30pm ler,dgn menaiki bas sani express..smpai ke kuala terengganu jam 5.45am..giler sejuk duk dlm bas 2 ekekeke..smpai sana kami pun tggu pakcik van yg bawa kami ke jeti..dlm kul 6.15 am mcm 2 pakcik aziz ke ape nma dia smpai dgn van dia..giler van untuk 10 org je..tp kami ade 12 org ekekeke..xpe sumbat je...kasi mcm tin sarden ler ekeke

kongsi gelap
skandal


tukang cek beg
abang kamera

smpai d jeti 2..kami kena laa tggu ferri pertama pada pukul 7 am..tp kami smpai d situ jam 6.20am huhh..pastu kena lepak dgn cina bukit mna ntah..giler penuh ekekeke..dalam ferri 2 punya ler kelakar nye...ade ler 1 group ni..mcm jakun x penah naik ferri kut..masuk2 je teruk pakai life jacket wakakakaka....yg x tahan nye 2..masuk group ke 2 pun sama terikut2 dgn group 1 td wakakakaka..giler jakun


dlm feri


model kamera

pulau redang

pantai redang

check in time


siuttt je bateri kamera pulok abis...so kena tggu laaa ek..kalo citer xde gambo pun x best kan ekekeke...see u ekekeke

tgh tggu nak masuk bilik

lori bwa beg


redang lagoon
tgh tggu masuk bilik


john

ok2 haku kembali lg ekeke..sorry ek kwn2 semua...bkn nye haku sengaja pun nak wat citer sekerat2 ni,mmg dah xde nasib nak upload gmbo msa 2 ekekek..oleh kerana ATAN x sabor nak tgk gmbo ni...haku pun mula kan ler blik citer haku ekkkkkkkkk wakakaka

tgh cari kutu
tgh usha awek 2 ekeke

jari haku dia gigit

housekeeping


rindu kat kak R

ok perjalanan dr jeti ke pulau redang 2 mengambil masa selama 1 setengah jam woo..so sempat ler haku tido jap..tau2 je dah sampai ekekeke..setibanye kami sampai d sana..kami pun check in kat redang lagoon..perghhh best giler kat situ wei....view pantai dia yg menarik 2 wei...serious haku ckp memang cantek tmpt yg kami duduk 2...sume org pun dtg lepak tmpat kami 2...kami pun ape lg ler..amik kesempatan cuci mata ekekek..tp taim kami pergi 2 mek saleh x ramai ler..
yg ramai cina je ekekeke...


abg sukuriti
santai d buaian

mcm mat saleh laa ekeke
ntah ape ler dorg tgk 2 ek

tgh tggu penyu mendarat

ok berbalik kepada citer haku td...kami check in pukul 9 mcm 2 ler..x sempat nak bekpas pun..dah ler perut masing tgh kebulur ni..sian kita org kan ekekeke..nak tggu lunch kul 12 wooo..
nak c bnak kami tido dulu ler kat bilik 2 ekeke..zzzzzzz
zz


giler laa

xde koje dah
padil sperrow & yot barbosa
suap kan yot je 2
abg kawasan

pukul 2pm tajam time utk snorkling..part ni yg best ni..ATAN msti jeles nye ekekke..best woo g snorkling ni..dpt tgk ikan dgn jelas kat dlm laut 2 ekekeke..dah ler air laut dia jernihhh..boleh nmpak gamat lg ekeke..selepas 1 jam kami menyelam smbil skodeng..kami pun balik ke bilik masing2...

punaya
waktu pg
port lepak

matahari terbit


lawa x eekeke

mlm 2 kami keluar utk berpesta d tepi pantai...mula2 haku mcm malas nak g..pasal penat,x cukup tido lg..tp memandang kan haku terdengar alunan muzik mumbo jumbo berkumandang d telinga haku..haku pun ape lg cargas ler siap2 nak g ke pantai 2....x caya tnya laa ATAN 2..dia tau ler mcm mna penangan mumbo jumbo wakakakaka...selepas puas kami berpesta dan menbuat tarisn separuh bogel..kami pun pulang semula ke bilk kami.....


mesra nye

depan bilik haku
konon2 model ler 2

hmmm

snorkling time

keesokan hari nya,,selepas bekpas..kami g snorkling sebelah pg pula..tp kali ni kami d bw ke tmpat bnyak ikan.tmpt itu nma nye marine park...kalo nak g sana kena beli tiket.seorang rm5..tp mmg puas hati ler tmpt itu..letak je roti berkerumun ikan dtg..mcm piranha lak ekekeke..selepas penat 1 jam kami berendam kat sana..kami pun pulang ke bilik dan mkn tgh hari...lepas 2 kami rehat jap..last2 semua tertido..patut nye ptg 2 ade sesi snorkling lg.memandang kan semua dah terbongkang..so x pergi ler semua nye..
sebelum ke laut
eekeke
kagebunshu not jutsu

shikamaru
cehhh
ptg 2 kami lepak kat jeti menikmati sunset kat situ.mlm 2 dinner bbq..lepas 2 ingat ade lg ler pesta mcm mlm semalam..tp hampesssss je..mlm 2 mmg xde..so semua wat aktibiti masing2..keesokan pg nye semua keluar check out pukul 8 pg..nasib haku sempat bekpas..pd yg x sempat bekpas 2 padan muka ler wakakaka...giler awl check out nye..smpai kat jeti k.terengganu kul 10pg woo..bas balik kl pukul 10 mlm lak 2 huhhh...kami pun upah pakcik salleh bawa kami g jln2 ke masjid terapung,tmpat stadium runtuh 2,tepi pantai,pasar payang dan sempat lg balik kg pairet 2 ekeke..


abg sukuriti paso malam ekeke

samseng jalanan
teringat kat sape la 2 ekeke

sedang menanti seseorang hikhik

dunia ni ana yg punye muehehe

smpai kat perhentian bas k.terengganu 2 pukul 5 ptg..perghhh giler lg 5 jam baru boleh naik bas..nak x nak kena cari cc gak on9..dlm leka2 on9 2 jam dah dekat kul 10pm..yesss akhirnye dpt gak naik bas balik kl dgn selamat nye ekekke

tgh kire penumpang ekeke
selamat pulang

nak gak amik gmbo dgn adik 2 ekeke
stadium yg runtuh

rafa boyotez

kami smpai kl pukul 5 lebih ler..lepak mamak jap sebelum lrt beroperasi.lepas 2 balik tido ler ape lg ekekeke...2 je laaa cerita yg haku nak kongsi bersama2 kowrang ekekekke..harap korang terhibur ek ekekke tata








11 comments:

ArmaniWhite said...

incik waheed neh ngecas bateri camera sminggu tak siap2..ark ark ark *larikkk

cOcOmIxChOcO said...

redang...wah....i like...

AbdulWaheeD said...

jap ler mani....


coco u like i like ekekeke

ArmaniWhite said...

uittssss..sebot btol2 ARmani..hekkss.. mcm penah baca la entri redang neh... kat mana ntahh.. :P

AbdulWaheeD said...

armani bebeh ekekek..
kat mna 2 awak bc ekekek

yoyot said...

haha.
dorang bukan jakun ahh!
dorang safety first.
tak baikk je ckp jakunn tau.
hoho

kucinsiam said...

pssstttt....

abangABDULwaheed..
next time kalo nak gi,
please count me in yerrrrr...

hihihihi....

AbdulWaheeD said...

yoyot-sy tau safety 1st,tp siyes sy x penah tgk org naik feri mcm 2 ekeke


kucin-laa bkn sy dah ajak wak ke...xpe next time sy ajak awak ek..
sile bg segala detail dulu ekeke

ArmaniWhite said...

"jari HAKU DIA gigit"...errrr..yg mana 1 incik waheed ek.. "haku" ke "dia" ekk?
*larikkk

AbdulWaheeD said...

heappp bese dia tau nami ni ekekek
saja ler 2 huhh

pishangg said...

lame gile tak pegi holiday. :(